MENÜ

İl Başkanı Curoğlu Srebrenitsa Soykırımını Unutmadık

Yayınlanma Tarihi : 11.07.2024 19:58 Bu haber 40 defa okundu

CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu: "Srebrenitsa Soykırımını Unutmadık, Filistin'deki Katliamı Durdurmalıyız" 

Paylaş Paylaş Paylaş
İl Başkanı Curoğlu Srebrenitsa Soykırımını Unutmadık

Bugün burada insanlık adına yaşanan büyük bir utancı lanetlemek, katliamda yaşamını yitirenleri anmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.İl Başkanı Curoğlu Srebrenitsa Soykırımını Unutmadık

11 Temmuz 1995 tarihinde Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde Sırplar tarafından yapılan katliamda binlerce kişi hayatını kaybetti. Kadın, çocuk, yaşlı, genç ayrımı yapılmaksızın on binlerce kişi katledildi.

Srebrenitsa soykırımı, aradan geçen 29 yıla rağmen sadece Boşnaklar için değil, tüm insanlık için kanayan bir yara.

 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 8 binden fazla Bosnalı Müslüman erkek ve çocuğun katledildiği 11 Temmuz'u, 'Soykırımı Düşünme ve Anma Günü' ilan etti. Kabul edilen karar, soykırımı inkâr edenlerin kınanmasını, savaş, soykırım ve insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle uluslararası mahkemeler tarafından suçlanan kişileri yücelten eylemlerin kınanmasını, soykırımın inkârı, çarpıtılması ve gelecekte benzer olayların yaşanmasını önlemek için önemliydi.

Srebrenitsa soykırımının acısı hala yüreklerimizdeyken, hemen yanı başımızda Filistin’de benzer acılar yaşanıyor. Tüm dünyayı Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılara karşı ortak tavır almaya çağırıyoruz. Filistin'de yaşananlara susanlar tarih önünde sorumlu olacaktır. Filistin'deki katliama dur demek hepimizin görevi olmalıdır.

Biz Srebrenitsa'da yaşananları unutmadık. Soykırımı bir kez daha lanetliyoruz.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol