MENÜ

MARAM İNSANİ YARDIM ÖRGÜTÜ TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

Yayınlanma Tarihi : 12.08.2023 23:09 Bu haber 328 defa okundu

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan, Tayvan Kültür Merkezi  insani yardım örgütlerine kapılarını açmaya başladı. Yakında, resmi açılışını yapacak olan merkezde, STK’lılar yerlerini almaya başladı. Merkez uzak Dogu inceliği ve disipliniyle Reyhanlı’da ki vatandaşların uğrak yeri olmaya  başladı. Bitim aşamasında olan merkez. Bir yandan da Sosyal uyum çalışması,  yaparak yaz döneminde, Reyhanlı’da bulunan kadınlara  iş imkanı çocuklara Eğitim ve  spor sanat aktivitesi sağlıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
MARAM İNSANİ YARDIM ÖRGÜTÜ  TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

Maram Yardım ve Kalkınma Vakfı (MFRD veya Maram), Suriyeli mültecilere ve ülke içinde yerinden edilmiş kişilere (IDP'ler) insani yardım sağlayan uluslararası bir STK'dır.MARAM İNSANİ YARDIM ÖRGÜTÜ  TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

Örgüt, 2011 yılında Suriye-Türkiye sınırında insani yardım dağıtan bir grup Suriyeli-Amerikalı'nın Maram adında genç bir kızla karşılaşmasıyla kuruldu. Kısa bir süre önce köyünün bombalanması sonucu felç olmuştu ve örgütün ismine cesaret ve nezaket hikayesi ilham kaynağı oldu. sel ve kar fırtınası nedeniyle kış.MARAM İNSANİ YARDIM ÖRGÜTÜ  TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

MF gıda güvenliği ve geçim programı, gıda güvensizliği olasılığını en aza indirmek ve tarımsal üretimdeki aksamaları azaltmak için uzun vadeli sürdürülebilir çözümler sağlamaya odaklanır.MARAM İNSANİ YARDIM ÖRGÜTÜ  TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

Tayvan Kültür Merkezinde Aktiviteleri ise şunlar;MARAM İNSANİ YARDIM ÖRGÜTÜ  TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

Çocuk oyun Atolyesinde serbest çizim, Kağıt mozaik,  perküsyon etkinliği, kartonla çeşitli figürler,psiko drama etkinliği,  Mental  aritmatik aktivite, renklendirme etkinliği satranç oyunları aktivitesi, hareketlerle ritimle  taklit etme,

Spor sahasında spor aktiviteleri, tenis maçları  kadınlar içinde, ihtiyaç talebibde sosyo psikolojik çalışmalar yapmak. Uzman kadrosuyla Tayvan Kültür Merkezinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol